De dollarkoers (USD) aanpassen in Exact Online

Bekijk de 2 opties

Doet u veel handel met VS, dan is het belangrijk dat de actuele Euro Dollarkoers aanwezig is in uw administratie. Dit zorgt voor betrouwbare financiële informatie en helpt bij het nemen van juiste beslissingen.

Wanneer u met het boekhoudprogramma Exact Online werkt zijn er verschillende manieren om deze koers te actualiseren.

Optie 1

Dollarkoers inlezen via een automatische koppeling

Wilt u de Dollarkoers inlezen zonder dat u hier omkijken meer naar heeft? Kies dan voor het automatisch inlezen van wisselkoersen. Het inlezen kan eenvoudig  met de automatische koppeling van iQurrency. Deze online dienst werkt dagelijks automatisch valutakoersen bij in Twinfield en Exact Online administraties zonder dat er een bestand geïmporteerd hoeft te worden.

Door gebruik te maken van een automatische koppeling gaat het bijwerken van wisselkoersen snel en foutloos. Dit werkt niet alleen voor de dollar maar ook voor meer dan 200 andere valutawaarden (middels een koppeling met de ECB en de OER (Open Exchange Rates)).

Bekijk de uitlegvideo (2 minuten)

Optie 2

Handmatig de Dollarkoers aanpassen in Exact Online

Wanneer u de Dollar (USD) nog niet is aangemaakt in uw administratie dan doet u dit eerst. Dit doet u  door in Exact Online naar het wisselkoersenscherm te navigeren.  Dit kan via de volgende stappen: Financieel > Analyse en resultaten > Valuta > Wisselkoersen. Hier kiest u voor optie nieuw.

Wanneer de valuta (Dollar) is aangemaakt dan kunt u deze selecteren en de koers handmatig aanpassen.

dollar euro koers exact online