Veel gestelde vragen

Wij  hebben de meest gestelde vragen over iQurrency op een rijtje gezet.

Staat uw vraag er niet tussen? Of wilt u kennismaken met ons? Onze supportmedewerkers staan voor u klaar. U kunt ons bereiken via  +31 (0)513 627 205, mailen naar info@iqurrency.com of door het contactformulier in te vullen.

Veiligheid

Uw data is veilig en staat bovendien in Nederland. Beveiliging is ‘key’ als het gaat om financiële data, wij doen er alles aan om de hoogste bescherming te bieden. iQurrency beschikt hiervoor over een ISO-9001 en ISO-27001 certificering. Hiermee is kwaliteit van dienstverlening en informatieveiligheid geborgd in onze processen. iQurrency is door Twinfield zelf gecertificeerd en middels een assessment gescreend door Exact.

Omdat iQurrency werkt met financiële data is uitstekende beveiliging essentieel. Onze systemen zijn betrouwbaar en veilig. Om dit te onderstrepen voldoen wij aan de benodigde en relevante certificeringen;

Twinfield certificatie

iQurrency is gecertificeerd door Twinfield (Wolters Kluwer Tax & Accounting). Doordat het een gecertificeerde koppeling is staat iQurrency op de lijst met gecertificeerde koppelingen van Twinfield.

Screening Exact

Exact heeft geen certificatieproces voor dergelijke oplossingen. Exact doet de screening middels een assessment. Voordat u een koppeling mag maken voor de Exact omgeving moet de leverancier dit assessment met succes hebben doorlopen. Dit hebben wij gedaan.

ISO-9001

Met ISO 9001 kwaliteitsmanagement beheersen wij onze processen. Daarmee leveren wij stelselmatig en met een betrouwbaar proces diensten die aan de eisen van onze klanten en aan relevante wet- en regelgeving voldoen.

ISO-27001

Met ISO-27001 laten wij zien dat onze organisatie voldoet aan de eisen voor informatiebeveiliging en privacy. Er zijn maatregelen getroffen tegen informatiebeveiligingsrisico’s voor iQurrency, deze worden doorlopend getoetst en jaarlijks geauditeerd.

Kosten

Er zijn geen installatie- en opstartkosten. Deze kosten zijn er niet omdat er geen programma geïnstalleerd hoeft te worden. Het activeren en koppelen van uw administratie aan iQurrency doet u eenvoudig zelf via onze gebruiksvriendelijke opstartwizard. Omdat hier geen consultants of software voor nodig is zijn er geen installatie- en opstartkosten.

Mocht het koppelen toch niet lukken, dan staan onze support medewerkers kosteloos voor u klaar. Contact opnemen met onze supportmedewerkers kan met dit formulier of mail naar support@iqurrency.com.

U kunt iQurrency testen door gebruik te maken van de gratis proefperiode (1 maand).
Wanneer het niet naar wens is mag u kosteloos opzeggen.

Het testen van iQurrency is zeer laagdrempelig omdat;

 • Er geen installatie- en opstartkosten zijn.
 • U binnen enkele minuten uw administratie(s) kan koppelen;
 • De eerste maand gratis is.

Direct aan de slag? Maak uw account aan

Het afrekenen van onze diensten gaat via automatische incasso. Wij incasseren maandelijks achteraf. Hierbij kunt u kiezen uit de onderstaande mogelijkheden; 

 • SEPA overboeking / SEPA direct debit
 • Creditcard
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Cartes Bancaires
  • CartaSi

Bij het starten van een nieuwe account mag u een maand gratis gebruik maken van de dienst. Daarna brengen wij de maandelijkse kosten in rekening. De dienst mag u op ieder moment stoppen. U betaald enkel voor de periode waarin u van onze diensten gebruik maakt. Dus als u de dienst halverwege een maand beëindigd dan incasseren wij ook slechts een halve maand.

Veiligheid, monitoring, support en de garantie dat koersen bijgewerkt zijn de belangrijkste redenen waarom gebruikers voor iQurrency kiezen. Onze gebruikers zijn bereid om voor deze dienst te betalen omdat het om financiële gegevens gaat en de schade zeer groot kan zijn wanneer er in dit proces iets verkeerd gaat.

Wat moet ik doen?

Het aanmaken van een iQurrency account is binnen enkele minuten gedaan.

Bij het aanmaken van het account worden er nog geen kosten in rekening gebracht. Dit gebeurd pas wanneer de betaalgegevens zijn ingevuld, er een administratie is gekoppeld en de gratis één maand proefperiode is verstreken.

U kunt gemakkelijk zelf uw administratie koppelen aan iQurrency. Onze wizard leidt u door de onderstaande stappen. Dit is binnen enkele minuut gedaan.

 1. Log in met uw e mailadres en wachtwoord
 2. Koppel u boekhoudpakket (Twinfield of Exact). Hierbij geeft u vanuit uw boekhoudpakket toestemming aan iQurrency om de valutakoersen in te lezen.
 3. Activeer uw administratie(s). Na het koppelen het boekhoudpakket zijn uw administraties zichtbaar in iQurrency, deze kunt u met één druk op de knop activeren.
 4. U hoeft nu alleen nog maar de valuta’s te selecteren die ingelezen moeten worden. De valuta’s waar u mee werkt worden automatisch zichtbaar gemaakt.

U hoeft nu niet meer handmatig uw valutakoersen bij de te werken. Vanaf de eerstvolgende werkdag worden de koersen automatisch bijgewerkt.

Mocht het koppelen toch niet lukken, dan staan onze support medewerkers kosteloos voor u klaar. Contact met opnemen kan met dit formulier of mail naar support@iqurrency.com.

Ja, dat kan. Tot tientallen jaren terug kunnen wij de koersen bijwerken. In de praktijk is het zelden nodig om de koersen van jaren geleden bij te werken. Het verzoek om koersen per afgelopen 1 januari bij te werken krijgen wij wel regelmatig. Dit kan met onze slimme software. Hierbij is hulp van onze consultants nodig. Wilt u van deze dienst gebruik van maken? Neem dan contact op voor een voorstel.

Uw abonnement beëindigen kan heel eenvoudig. Ga in uw iQurrency omgeving naar wijzig pakket en klik op beëindigen. U hebt geen opzegtermijn en de dienst wordt per direct stopgezet. U betaalt alleen voor de dagen dat er gebruik van iQurrency is gemaakt.

De koersen

De historische dagkoersen worden ingelezen vanuit  ECB en Open Exchange Rates (OER).

Binnen uw eigen iQurrency omgeving kunt u in iedere administratie per valuta aangeven of u de ECB of de OER wilt gebruiken.

De koersen kunnen worden ingelezen via iQurrency in uw Twinfield of Exact online boekhouding. Dit betreffen alle koersen vanuit de ECB en Open Exchange Rates (OER). U ziet de koersen op onze productpagina in een overzicht.

iQurrency maakt gebruik van de historische dagkoersen van de  ECB en Open Exchange Rates (OER). Deze worden aan het  einde van een werkdag vastgesteld door de ECB en Open Exchange Rates.  De volgende dag (vroeg in de ochtend) worden automatisch alle koersen bijgewerkt in iQurrency.  Er wordt dus gewerkt met de koers (historische dagkoers) van de werkdag ervoor. Zie onderstaand tabel.

Vandaag Gehanteerde koers
Dinsdag Maandag
Woensdag Dinsdag
Donderdag Woensdag
Vrijdag Donderdag
Zaterdag Vrijdag

De koersen in iQurrency zijn 100% correct, wij monitoren dit door dagelijkse automatische controles. Wij hanteren geautomatiseerd de koersen van de ECB en Open Exchange Rates. Het is niet voorgekomen dat er verschillen zijn. Mochten er fouten ontstaan dan is dat aan de kant van de ECB of Open Exchange Rates. Dit komt gelukkig maar zeer zelden voor.

Hierdoor is de kans op onjuiste koersen met iQurrency een stuk kleiner dan bij handmatige invoer.

Nee, er kunnen alleen historische dagkoersen worden gekoppeld.

Overig

iQurrency is een online dienst die dagelijks automatisch valutakoersen bijwerkt in Twinfield en Exact administraties.

Op dit moment werkt iQurrency voor de boekhoudpakketten Twinfield en Exact. Wilt u een ander boekhoudpakket koppelen, informeer dan naar onze maatwerkoplossingen.

Nee, iQurrency gaat niet ten koste van de snelheid van uw pakket. U merkt de aanwezigheid van iQurrency alleen maar door de aanwezigheid van dagelijkse valutakoersen.

Het invoeren van +/- 200 actuele wisselkoersen zoals de USD, de GBP en CNY  kan zowel handmatig als geautomatiseerd middels een koppeling met de ECB of de OER.

Wilt u werken met een automatische koppeling dat kan eenvoudig met iQurrency. Dit is een online dienst die dagelijks automatisch valutakoersen bijwerkt in Twinfield en Exact administraties.

Door gebruik te maken van een automatische koppeling gaat dit proces snel en foutloos.

Lees meer over vreemde valuta in Twinfield

Het invoeren van +/- 200 actuele wisselkoersen zoals de USD, de GBP en CNY in Exact Online kan zowel handmatig als geautomatiseerd middels een koppeling met de ECB of de OER.

Wilt u werken met een automatische koppeling dat kan eenvoudig met iQurrency. Dit is een online dienst die dagelijks automatisch valutakoersen bijwerkt in Twinfield en Exact administraties.

Door gebruik te maken van een automatische koppeling gaat dit proces snel en foutloos voor meer dan 200 valuta waarden

Lees meer over vreemde valuta in Exact Online