In Exact Online de Yuan (CNY) koers aanpassen

Bekijk de 3 manieren

Handelt u met China, dan is het belangrijk dat de actuele Euro Yuan koers aanwezig is in uw administratie. Valutakoersen die up to date zijn dragen bij aan de betrouwbaarheid van financiële informatie en zijn essentieel bij het maken beslissingen.

Er zijn verschillende manieren om de CNY te actualiseren.

Manier 1

De Yuan / Euro koers inlezen via een automatische koppeling

De Euro / Yuan koers inlezen zonder dat u hier omkijken naar te hebben? Kies voor het automatisch inlezen van wisselkoersen. Het inlezen kan eenvoudig  met de automatische koppeling van iQurrency. Deze online dienst werkt dagelijks automatisch valutakoersen bij in Twinfield en Exact Online administraties zonder dat er een bestand geïmporteerd hoeft te worden.

Door gebruik te maken van een automatische koppeling gaat het bijwerken van wisselkoersen snel en foutloos. Dit werkt niet alleen voor de dollar maar ook voor meer dan 200 andere valutawaarden (middels een koppeling met de ECB en de OER (Open Exchange Rates)).

Bekijk de uitlegvideo (2 minuten)

Manier 2

Handmatig de Yuan aanpassen in Exact Online

Wanneer u de Yuan (CNY) nog niet is aangemaakt in uw administratie dan doet u dit eerst. Dit doet u  door in Exact Online naar het wisselkoersenscherm te navigeren.  Dit kan via de volgende stappen: Financieel > Analyse en resultaten > Valuta > Wisselkoersen. Hier kiest u voor optie nieuw.

Wanneer de valuta (Chinese Yuan) is aangemaakt dan kunt u deze selecteren en de koers handmatig aanpassen.